Sıkça Sorulan Sorular

Sizlerden Gelen

Sıkça Sorulan Sorular

Sizler İçin Bize Sorduğunuz Sorularu Derleyerek Aşagıda Soru Cevap Şeklinde Cevap Verilmişdir.

am pencerelere yalın olarak tek cam halinde uygulandığında kışın bina içinden dışarıya önemli boyutta ısı kaçışı olmaktadır.Tek camın ısı yalıtımı sağlama özelliği bulunmamaktadır.
Cam kalınlığının artırılmasının ısı yalıtımına katkısı yoktur ve bu yolla ısı yalıtımı sağlamak mümkün değildir.
Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir.Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.Yalıtım camı ünitelerinde ısı yalıtımının sağlanması iki cam plakanın arasındaki hava boşluğuna bağlıdır. Ara boşluğunun kuru hava yerine argon vb. gazlar ile doldurularak ısı kayıplarının bir miktar daha azalması sağlanır.
Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında daha iyi bir yalıtım performansı ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği uygulanmaktadır. Yönetmelik, yapı malzemelerinin yalıtım değerleri ve hesap yöntemleri için TS 825 Isı Yalıtım Kuralları Standardını referans olarak almaktadır. TS 825 Isı Yalıtım Standardı Kuralları bina camlamalarını 2 ayrı grupta değerlendirmektedir.
Klasik pencere camlamalarıÜlkemizde pencere (doğrama+cam) bütünün ısı yalıtım değerinin (Upencere) 4 bölge için 2,4 W/m2K olması önerilmektedir. Söz konusu yalıtım değerine ulaşılabilmesi için standart bir doğramada kullanılacak olan pencere camının “Isı kontrol kaplamalı (Isıcam Sinerji) veya ısı ve güneş kontrol kaplamalı (Isıcam Konfor) yalıtım camı” olması gerekmektedir. İlgili ürünler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan inşaat birim analizlerinde;
Isı kontrol kaplamalı yalıtım camı (Isıcam Sinerji) poz no:04.691-7
Isı ve güneş kontrol kaplamalı yalıtım camı (Isıcam Konfor) poz no: 04.691-8

Giydirme cephe camlamalarıBir binanın dış kabuğunun %60 ve/veya üzerinin cephe camı ile kaplı olması durumunda ilgili standart, cephe camlama sisteminin ısı yalıtım değerinin 2,1 W/m2K’den daha yüksek olmaması gereğini işaret etmektedir.

Cephe camlamalarında ısı, güneş kontrolü ve emniyet ihtiyacı nedeniyle binanın cephe sisteminde kullanılan çift camın dış tarafındaki cam; temperli, renkli veya reflektif kaplamalı olarak uygulanmaktadır. Standartta belirtilen ısı yalıtım değerine ulaşılabilmesi için cephe camı olarak kullanılan yalıtım camının iç camının da “Isı kontrol kaplamalı (Low-E) cam” olması gerekmektedir.
Kırıldığında zar 0,5 cm çapında parçalara bölünerek yaralanma riskini en aza indirir. *Normal cama göre darbelere karşın 4-5 kat daha dayanıklıdır.
Kırılma halinde parçalar etrafa saçılmaz.Bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişleri engeller.
Tek cam olarak kullanıldığında,cam kalınlığının artırılması gürültü kontrolü açısından kısmen bir çözüm oluşturur.
Gürültü ölçü birimi desibeldir(db) .Cam kalınlığının iki katına çıkması halinde,örneğin 4 mm cam yerine 8 mm cam kullanıldığında elde edilen iyileşim 4 db’dir. Ayrıca emniyet ve güvenlik önlemleri ile ses yalıtımının bir arada gerektiği yerlerde örneğin 6 mm tek cam yerine 3+3 lamine cam kullanılması, 2 db avantaj sağlar.
Pencere camlarının tek cam olarak kullanılması durumunda, kışın bina içinden dışarıya önemli boyutta ısı kaçışı olmaktadır.

Tek camın yalıtım açısından yarattığı olumsuzluğu gidermek amacıyla çift cam geliştirilmiştir. Yalıtım camı alanında çift cam uygulaması ülkemizde Trakya Cam öncülüğünde 1974 yılında başlamış ve Isıcam markası ile pazara sunulmuştur.

Isıcam, Trakya Cam'ın kendi tesislerinde ve Trakya Cam tarafından düzenli olarak denetlenen 143 adet Isıcam Yetkili Üreticisi’nin tesisinde üretilmektedir. Isıcam, ısı kayıplarını tek cama göre %50 azaltmaktadır. Ancak bunun da ötesine geçmek, camla daha fazla yalıtım ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Low-E kaplamalı camlar geliştirilmiştir.

Trakya Cam, ısı kontrol kaplamalı yalıtım camı ünitesini Isıcam Sinerji markası ile pazara sunmaktadır. Isıcam Sinerji, ısı kontrol özelliği sayesinde ısı kayıplarını standart çift cama göre %50 azaltmaktadır. Böylece ısınmak için harcanan enerji azaltılarak yakıt masraflarından tasarruf sağlanmaktadır.

Dört mevsimi bir arada yaşayan Türkiye’de, kışın soğuktan korunmak kadar, yazın sıcaktan da korunmak önemlidir. Trakya Cam’ın ısı ve güneş kontrolü sağlayan kaplamalı yalıtım camı ünitesinin markası ise Isıcam Konfor’dur. Isı kaybını standart çift cama göre %50, güneş ısısı girişini %40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlamaktadır.

Füme Renkli Cam

Füme Renkli Cam Bir Akbatı Dış Ticaret ve Mümessillik A.ş nin Kuruluşudur. Siz Değerli Müşterilermize Daha İyi Hizmet İçin Hergün Çalışıyoruz

Gönder
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Call Now Button